dimecres, 29 de gener del 2014

LA XARRANCA



Es dibuixen a terra una sèries de caselles numerades, per on hauran de saltar els jugadors i les jugadores per ordre, després de llançar dins una de les caselles una pedra o algun objecte semblant.
Per torns es llança la pedra a la casella que toca, es comença pel número 1 i es va pujant, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 fins arribar al 10. la pedra ha de caure dins la casella que toca, sense tocar les vores dels quadrats pintats.

El recorregut fins arribar al final es fa de la següent manera: s’ha de passar per totes les caselles, successivament, saltant-se la casella on hi ha la pedra, a peu coix intentant que l’altre peu no toqui a terra. En arribar al número 10 es gira i es torna fins la casella del número 1. Quan s’arriba a la casella anterior on hi ha la pedra, s’ha d’agafar ajupint-se i tornar amb aquesta a la mà.    
Si en el recorregut dels números un jugador o jugadora toca amb l’altre peu a terra, trepitja una de les línies dibuixades o en llençar la pedra no encerta bé a la casella corresponent, perd el torn. En el cas que es faci bé tot el recorregut, el jugador o la jugadora continua llançant la pedra a la següent casella fins a completar totes les caselles.

Guanya qui primer fa tot el recorregut, havent encertat la pedra a totes les caselles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada